Personvernerklæring og cookies

Vår behandling av personopplysninger

Når du tar kontakt med oss via vårt kontaktskjema på nettsiden vår eller via e- post/telefon vil vi behandle personopplysninger om deg. Nedenfor finner du derfor informasjon om personopplysninger som samles inn, hvorfor vi gjør dette og dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.
Behandlingsansvarlig for personopplysningene vi behandler er Oxer Eiendom ved administrerende direktør Erling Langeland. Ønsker du å komme i kontakt med oss, er vår kontaktinformasjon som følger:

Adresse: Postboks 420, 1373 Asker
E-post: post@oxer.no
Telefon: 66 98 74 00

For spørsmål du måtte ha om vår behandling av dine personopplysninger kan du kontakte Kjersti Frantze, e-post: kf@oxer.no

Hvorfor samler vi inn personopplysninger og hva slags informasjon samler vi inn Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål avhengig av hvem du er og hvordan vi kommer i kontakt med deg. I forbindelse med vårt kontaktskjema på nett innhenter vi navn og e-post, men det kan også være andre personopplysninger vi mottar fra deg under punktet «Hva gjelder det» som registreres hos oss. Behandlingen av opplysningene skjer etter henvendelse fra deg og etter en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at dette ofte er nødvendig for å oss for å hjelpe deg med det du lurer på.

Vi besvarer også henvendelse som kommer inn til oss per e-post eller telefon. I denne forbindelse lagrer vi personopplysninger som følge av henvendelsen. Dette er normalt opplysninger om navn, telefonnummer, adresse og e-post. Behandlingen av personopplysninger skjer på grunnlag av å oppfylle en avtale eller etter en interesseavveining.

Vi behandler også personopplysninger som er nødvendig for å oppfylle et utleieforhold med deg eller inngåelse av kjøpekontrakt. I denne forbindelse behandler vi personopplysninger for å oppfylle våre avtaleforpliktelser.

Vi bruker for tiden ikke informasjonskapsler på våre hjemmesider (cookies). Dette innebærer at vi ikke innhenter annen informasjon via vår nettside enn den informasjonen du selv gir ved henvendelse til oss.

Utlevering av personopplysninger til andre

Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være en avtale med deg eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen.

Oxer Eiendom benytter seg av eksterne tjenesteleverandører innenfor programvare. Disse tjenesteleverandørene er databehandlere, som vil kunne samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på våre vegne og etter våre instrukser. I slike tilfeller har vi inngått databehandleravtaler for å ivareta kravene etter personvernlovgivningen og informasjonssikkerheten i alle ledd av behandlingen. Dersom du ønsker informasjon om våre databehandlere kan du ta kontakt med oss.

All behandling av personopplysninger som vi foretar skjer innenfor EU/EØS- området.

Lagringstid

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for.

Dette betyr for eksempel at personopplysninger som vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes, hvis du trekker ditt samtykke. Personopplysninger vi behandler for å oppfylle en avtale med deg slettes først når avtalen er oppfylt og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt. I enkelte tilfeller har vi vurdert det som nødvendig å beholde personopplysninger lengre enn avtaleforholdets varighet, for oppfyllelse av regnskapslovgivningen.

Dine rettigheter når vi behandler personopplysninger om deg

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet.

For å ta i bruk dine rettigheter kan du kontakte vår personvernansvarlig. Kjersti Frantze, e-post: kf@oxer.no. Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg – og ikke noen som gir seg ut for å være deg.

Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å ta kontakt med vår personvernansvarlig per e-post.

Klager

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet.

Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

Endringer

Hvis det skulle skje endring av våre tjenester eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her. Hvis vi har dine kontaktopplysninger vil vi gjøre deg oppmerksom på disse forandringene. Ellers vil oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig på vår nettside.

Last ned personvernerklæring.

Informasjonskapsler (Cookies)

Oxer.no benytter seg av informasjonskapsler (cookies). En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på, eller interaksjon med en nettside legges i internminnet på din nettleser.

Ekomloven (Lov om elektronisk kommunikasjon) krever at Oxer Eiendom informerer sine brukere om hvilke informasjonskapsler (cookies) som benyttes.

«Cookie paragrafen»

§ 2-7b Bruk av informasjonskapsler/cookies:

Lagring av opplysninger i brukers kommunikasjonsutstyr, eller å skaffe seg adgang til slike, er ikke tillatt uten at brukeren er informert om hvilke opplysninger som behandles, formålet med behandlingen, hvem som behandler opplysningene, og har samtykket til dette. Første punktum er ikke til hinder for teknisk lagring av eller adgang til opplysninger:

– utelukkende for det formål å overføre kommunikasjon i et elektronisk kommunikasjonsnett
– som er nødvendig for å levere en informasjonssamfunnstjeneste etter brukerens uttrykkelige forespørsel

Ekomloven § 2-7b skal sikre brukernes personvern. Bestemmelsen retter seg primært mot teknikker som truer personvern, ikke som et hinder mot å benytte lovlige teknikker.

Google Analytics

I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics samles det ikke inn personlig informasjon om deg. Data som samles lagres på Google sine servere.

Du kan lese mer om hvordan Google samler inn og beskytter data:

Personvernregler – Personvern og vilkår – Google

Informasjonskapselen fra Google Analytics er innstilt til å slettes automatisk etter 14 måneder hvis du ikke returnerer til nettsiden. Det er mulig å reservere seg mot all registrering i Google Analytics ved å installere et tillegg i nettleseren:

Google Analytics Opt-out Browser Add-on

Hvordan slette / styre cookies

Hvordan slette / styre informasjonskapsler (cookies) i din nettleser?